torsdag 24 januari 2013

Haters vs PK-maffian

Katarina Mazetti är den senaste i raden av kvinnliga skribenter som råkat ut för näthatet efter den här krönikan i Icakuriren.

Hon berättar i VK om sina erfarenheter genom åren och har även skrivit den här intressanta texten om hur hon upplevt näthatet efter krönikan i Icakuriren.
Till skillnad från Avpixlat och Flashback så måste man i Sundsvallstidningen identifiera sig och skriva under sitt eget namn.
Jag vill rikta er uppmärksamhet mot en av kommentarerna som jag citerar här:

"Mazetti: Jag beklagar mycket om du utsatts för hot - det är tyvärr vardag för många inom SD som ständigt förföljes på det skamligaste av det som jag bara, som en intelligent och självständigt tänkande männsika kan beteckna som PK-mobben - en av "rättänkande och antirasistiska" personer bildat åsiktsmaffia som - tack och lov förgäves - försöker berätta för alla hur de skall tycka och tänka, och ve den arma sate som vågar att höja sin rost i protest eller har en annan mening.

Denne PK-mobb använder vartenda smutsigt knep i boken för att misskreditera ett av svenska väljare invalt rikdagsparti med olika friserade, falska och redigerade drev, häxjakter och annat smått och gott."


Den som kommenterar likställer alltså det motstånd som SD-anhängare och andra "sanningssägare" möter i media, politiska diskussioner och allmänhet med det näthat som framförallt kvinnliga skribenter möter oftare och oftare.

Denna person, och jag tror inte att hen är ensam, ser alltså ingen skillnad mellan att bli bemött av en helt motsatt åsikt, med statistik och fakta som stödjer den åsikten och att bli hotad till livet, kallad fula ord och bli störd i sitt hem.

Detta är bekymmersamt.
Det ena, det förstnämnda, är en väsentlig och viktig del i ett demokratiskt samhälle, det andra är bara ett sätt att försöka skrämma någon till tystnad genom hot om våld.
Vilket faktiskt är olagligt om du skulle göra det öga mot öga och dessutom, som jag varit inne på förr, i slutänden ett hot mot demokratin eftersom det till sin natur bygger på den starkes rätt.
Som alltså inte är en demokratisk princip.

Men SD vill ju inte ha ett demokratiskt samhälle, de vill ha ett organiskt dito som bygger på homogenitet.
I ett homogent samhälle blir man inte ifrågasatt, där tycker alla lika och har samma värderingar och beteendet hos invånarna regleras genom en önskan att vara som alla andra.

Varför anklagar ni oss för näthat när ni själva går på med hög röst om allt möjligt tjafs om inte har med vår politik att göra, järnrör och så?
Ni hatar ju oss lika mycket som vi hatar er?

Nej, SD-anhängare, avpixlatskribenter och flasbackresearchers, vi hatar inte er, vi håller bara inte med er.
Det är inte samma sak.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar