torsdag 24 januari 2013

Allvarligt talat

Om man tar en stund och funderar på varför det är så många, män i synnerhet, som känner ett sånt hat mot invandrare, feminister, kvinnliga skribenter, politiker och vad som helst som inte stämmer med den egna åsikten så hamnar i alla fall jag i insikten att det finns en stor grupp människor som känner sig åsidosatta och marginaliserade och är väldigt arga över det.


För jag köper helt enkelt inte deras egen analys av problemet som ju, enligt dem står att finna i valfritt hatobjekt.
Jag tror inte på att samhället vi lever i har blivit försämrat på grund av invandrare, muslimer, feminister eller kulturmarxister och om vi bara minskade dessa gruppers makt och inflytande och, framförallt, slutade dadda med dem så skulle allt bli bra.

På vilket sätt skulle det öka inflytandet hos hatets brödraskap som jag kallade det i förra inlägget?
Hur skulle deras liv bli bättre av detta?
Det skulle det ju inte.
De skulle fortfarande vara marginaliserade och åsidosatta utan mening eller mål med sina liv.
Och med största sannolikhet hitta något annat att hata. Judar, homosexuella, norrmän, samer eller så.

Det kanske inte rör sig om så många individer, det är svårt att bilda sig en realistisk bild av det på grund av anonymiteten som råder i dessa forum där hatet frodas, men helt klart får man anse det som ett misslyckande av vårt samhälle.
Runt omkring i landet och i världen i stort, sitter det en grupp mycket missnöjda människor som inte tvekar att ventilera sitt missnöje och hat och gör det genom personangrepp och hot riktade mot en faktiskt person som får representera allt de tycker illa om.
Kanske, och med största sannolikhet, har de alltid funnits där men tidigare har de suttit runt sitt eget köksbord och tyckt att allting är skit och att den där jävla tattarkärringen borde hålla käften och få lite kuk i sig, tillsammans med nån själsfrände om de inte varit ensamma.
Nu syns de.
Kanske är det bra.

Kanske kan resten av oss, som inte känner ett sånt hat, ta detta på allvar och hitta en riktig lösning.
Som inte bygger på att andra grupper ska marginaliseras och bli åsidosatta.
Utan som inkluderar alla, ser till allas behov.
Även de arga männens.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar