tisdag 13 november 2012

Du får skylla dig själv om du blir född

Vad är det som håller på att hända i Sverige idag?
Med oss, alla?

När vi låter samtalsklimatet hårdna så att vi inte längre drar oss från att såra personer runt omkring oss i det offentliga samtalet?
När vi tittar på tv-underhållning som sågar deltagare längs med fotknölarna och tycker att det får de väl tåla när de ställt upp i ett sådant sammanhang?
När vi tycker att den sågade ska hålla god min men inte den bedömande?

Men du är ju homosexuell, muslim, jude, feminist, hur kan du tro att du ska få gifta dig, skaffa barn och leva under samma regelverk som alla andra? (kristna heterosexuella medborgare?)
Hur kan du tro att de rättigheterna gäller för alla?

När personal på UD tycker att två fängslade journalister med vänstersympatier ska vara tacksamma för att regeringen är så gentil att den ser till att få loss dem ur regimens klor, trots sina sympatier?
När det inte är självklart?
När en del tycker, ja, jo, det är väl rimligt att UD och i förlängningen regeringen bara hjälper dem som tycker lika som dem som styr, de andra har ju inte röstat på dem?

Politiker är väl också människor? Politiker måste väl också få göra affärer som alla andra? Även om det innebär att de tar beslut som gynnar den egna affärsverksamheten och missgynnar Sverige? Och varför skulle jag behöva redogöra för det?

När åsikter och tyckanden upprepas av välbetalda lobbyister tillräckligt många gånger för att vår hjärna ska uppfatta det som sant, eftersom vi har hört det förut, och sanningen, den vederhäftigt framtagna sanningen, verkar lurig eftersom den inte har samma ekonomi bakom sig och då inte upprepats lika ofta, när det, är gängse norm?

När vi tycker det är äckligt med kvinnor som inte rakar sig under armarna och låter könshåret växa, fullt synligt!??
Det vore ju en sak om man slapp se det liksom?

Vad pinsamt det är att det fortfarande finns tjocka människor, fula människor, olyckliga människor, misslyckade människor överhuvudtaget, att de inte bara går och gömmer sig nånstans eller dör av skam, typ? Har de ens något existensberättigande, egentligen?

Nä, jag tycker inte alls det är konstigt att den här försäkringen inte gäller dig, du är ju född med hål i hjärtat, det är ju ditt ansvar, so what att du dog av en lungsjukdom?
Hål i hjärtat, är väl hål i hjärtat och det kan man ju inte leva med?

Katrin Zytomierska-samhälle, vad det det vi ville ha?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar